Tuesday, February 24, 2009

Lasagna And Carnival

This day is the day of Carnival here. It's not a national feast but most fabrics etc do not work. We wanted to visit a great supermarket today just because I was in Salerno this morning and my husband has nothing to do. So, he came in Salerno and we went in Pontecagnano. There is a bee keeper in that town too and I wanted to buy pollen and could not find it in our zone.

On our return we saw the preparations for the carnival procession and here are the photos. As I just wrote, carnival is an event for children here.


In our house, the event of carnival is celebrated with Lasagna. I told you that there are plates that are prepared only for this or that event. Lasagna is a plate for carnival. My husband wanted that I cook it myself this year and it had to be so as he likes. The second day I remembered to make photos and will tell you how I cook it. It is not the right, classic receipe of lasagna. It's lasagna how my husband wanted it.

I have to say that he found a really GREAT lasagna (a sort of macaroni, we can call it so too), very fine sheets and good taste and... we don't need boil them before we want to use them. They go directly in the oven.

First of all we spread béchamel sauce and put the first sheet on it. Than spread ragout made maybe with cottage cheese with more tomatoe sauce as on my photo. I used all the sauce the first day and here is only what remained for the second day.



Second sheet, eggs, mozzarella, béchamel sauce, grated hard cheese (parmigiano reggiano in my case) and salt.

Than you have to repeat the ragout and béchamel layers. I had 2 and 2 this time.
Finally you put it in the oven for 15-25 minutes.
Believe me, this not classic lasagna receipe is goooooooddd...



14 comments:

  1. Garfield the cat loves lasagna. As for me, I haven't tasted it before. I don't think anyone here makes it.

    ReplyDelete
  2. I did not ate it before too. And we did not make something similar. I learned to cook all the plates my husband prefers when I came here.

    ReplyDelete
  3. It looks very good. I like lasagna too, but I do it very seldom.
    I can tell about this custom in our italian lessons.

    ReplyDelete
  4. My husband is very traditionalist :-))) and fortunatelly he pretends these complicated foods (except parmigiana) only when the right event comes.

    For italian lessons this my receipe is maybe not so good because is not "classic". ?

    ReplyDelete
  5. Что происходит с твоим блогом на русском языке? Ты его решила удалить?

    ReplyDelete
  6. That looks tasty! I am having lasagna tonight - not home made though ;O)

    ReplyDelete
  7. You have to try my receipe, Babs, it's not difficult to cook and tastes really good. I do not like to cook, sincerely, but the bought lasagna (and other pre-cooked foods too) take me to intoxication very often. :-(((

    ReplyDelete
  8. Да, я его удалила. Я на него давно уже имела большой зуб. Наверное, на самоё себя, скорее всего, но в общем это было слишком нервомотательное мероприятие, во всех отношениях. То то не то, то это не это. Никакого удовольствия не получала.

    ReplyDelete
  9. Может надо было просто не писать ничего, пусть бы народ читал старые посты,а то жаль то, что наработалось.

    ReplyDelete
  10. Может и надо было. Оставить, перенести куда-то. Та платформа плохая. Хоть и одна из лучших считается. Там, оказывается, посты старые пропадают -я там переводы печатала, всё растворилось, ТАК мне их жалко было. Они вечно голову морочат, что ты им не нравишься, какие-то правила ихние нарушаешь. У меня у многих знакомых да и у меня самой блоги позакрывали просто так, от фонаря. В общем, там много чего было нервомотательного. Ну и нельзя вставлять то видео, то ещё что. А если не пишешь долгое время, то опять же закроют тебя, чтоб "пространство" не занимал. В Блоггере вон народ годами не пишет -а блог сохраняется. Я, может, в ЖЖ опять начну писать. Тоже, лет 4-5 блог "висит" -и ничего, никто не имеет претензий и посты не пропадают.

    ReplyDelete
  11. Да,я как-то лазила по твоему блогу и не могла читать старые статьи. жаль, что пропал труд. В этом и проблема с этой виртуальной писаниной. На бумаге хоть остаётся, плохо или хорошо было написано.

    ReplyDelete
  12. Да, один знакомый как-то на мои жалобы сказал, что всё ценное в компьютере надо иметь хотя бы в 3-4 экземплярах. Диски вдруг оказываются пустыми, сайты пропадают, компьютер надо переустанавливать и опять же всё пропало...

    Сделали мы тебе сегодня фотографии кладбища и что теперь с ними делать? Или пост написать...

    ReplyDelete
  13. Напиши пост про то, как они хоронят. По сколько лет там лежат и какие проблемы возникают, если вдруг оползни или наводнения. У них там какая-то иерархия, кто-то имеет право только наверх, кто-то только вниз. А я как-нибудь расскажу про немецкие клодбища.

    ReplyDelete
  14. Я не очень в курсе про это дело, но что знаю, напишу.

    ReplyDelete

Search This Blog